Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.

Son Dakika Haberleri – Haberbildir.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Güncel
  4. »
  5. Anamur’da 16. Uluslararası Kültür ve Muz Festivali tamamlandı

Anamur’da 16. Uluslararası Kültür ve Muz Festivali tamamlandı

haberci haberci -
11 0

19, 20, 21 Temmuz 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen festival programı kapsamında Türk Halk Müziği’nin güçlü sesi Musa Eroğlu, Necati ve Saykolar ekibi ile yerel sanatçılar sahne aldı. Halk oyunları gösterileri, paneller, kültürel ve ticari stand gezileri ve çeşitli etkinliklerle 3 gün boyunca gerçekleştirilen etkinliklere Anamurlu vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Kültür ve Muz Festivali’nin konser programlarında konuşan Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz, programlara yoğun ilgi gösteren vatandaşlara teşekkür etti.


Festival süresince gerçekleştirilen tüm etkinliklere katılan Başkan Deniz; “Değerli protokol ve her zaman baş tacı ettiğim değerli Anamurlular,
Katılımınızdan büyük onur duyduğum, Mersin Büyükşehir Belediyemiz büyük katkıları ve İlçemiz Esnaflarının destekleri ile 16‘ncısını düzenlediğimiz Kültür ve Muz Festivalimize hoş geldiniz.
Bu yıl Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin özgürleşmesinin 50. yılı olması münasebetiyle festivalimizi bir başka gurur ve heyecanla yaşamaktayız.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Anamur’umuzda bir milli bayram havasında geçmekte olan kutlamalarımız kapsamında ülkemizin KKTC’ye en yakın noktasında olmamız nedeniyle, ilçemiz önemli etkinliklerle daha da çok tanıtılmaktadır.  Hep birlikte bunun mutluluğunu yaşamaktayız.
Anamur’dan yaklaşık 93 km’lik mesafeyi kulaç atarak şanlı bayrağımızı KKTC’ye taşıyan Devlet Eski Bakanımız Sayın Kürşad Tümen ve 8 kişilik yüzme ekibine şahsım ve sizler adına teşekkür ediyorum.
Ülkemizin çeşitli bölgelerinden ilçemize gelerek paramotorları ile KKTC’ye geçmeyi planlayan, Anamur semalarında da defalarca uçarak ilçemizin tanıtımını yapan çok değerli paramotor ve yamaç paraşütü sporcularımıza da teşekkür ediyorum.
Kurumlarımızla diyalogla, güzel sahillerimizde uçacak yamaç paraşütçülerimiz için en kısa zamanda iki pist hazırlayacağız.
Sayın valimiz,  sayın büyükşehir belediye başkanımız,  sayın kaymakamımız,  ilçe başkanlarımız ve STK’larımızın destekleri ile çok çalışarak ilçemizi tarımda olduğu gibi turizm ve kültürel sosyal yaşamda da çok üst seviyelere ulaştıracağız.
Anamur turizmini şu anda yaşanmakta olan her şey dâhil konseptine kurban etmeyeceğiz. Doğamızı koruyan; kültür, doğa, yayla, tarım, sağlık turizmini önemseyip, çevremizi, esnafımızı düşünerek hareket edeceğiz.
ANTSO Denizcilik İşletmesini kısa sürede atıl durumda olan iskelemizi, uluslararası hudut kapısı  limanına  dönüştüren sayın valimizi, sayın  kaymakamımızı, sayın  ticaret odası başkanımızı,  sayın  yücelen ailesini  ve tüm  emeği  geçenleri  kutluyoruz, sizleri de  en az  bir  kere  güzel  KKTC’ye gidip gezerek  desteğe davet   ediyorum. Bu önemli projeyi yaşatmalı ve kısa sürede oluşturulan yolcu limanını, ihracat limanı haline dönüştürmeliyiz.
Biz Anamur Belediyesi olarak elimizden gelenin fazlasını yapıyor, yapamaya da devam edeceğiz.
Festival kortej yürüyüşünü yapıp, çeşitli panelleri,  Anamurium Antik Kenti’nde büyülü bir atmosferde yerel sanatçılarımızın sunduğu panel ve dinleti gecesini yaşadık.
Yoğun  katılmanızla değerli  sanatçılarımız Musa Eroğlu, Necati ve Saykolar ekibini izleyip dinledik.
Yerel sanatçılarımızla eğlendik.
Ben Sanatçılarımıza, hep yanımızda olan değerli ilçe protokolemize, festivalimizi  yapabilmemizi sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’e, Kültür ve Turizm Bakanımıza, Mersin Valimize, Anamur Kaymakamımıza,  çok  kıymetli   sponsorlarımıza ,  Alanya  Belediye  Başkanımız  Osman Tarık Özçelik’e çok teşekkür  ediyorum.
Tarımda nasıl marka kent olduysak ilçemizi turizmde de marka kent yapacağız.
Sizlerle büyük, sizlerle güçlüyüz.
Hepinizi saygı ile selamlıyor, iyi eğlenceler diliyorum” dedi.
Festival programı kapsamında sahne alan sanatçılara plaket ve çiçek takdimi yapılırken, festival alanında ticari ve kültürel stad açan katılımcılara ise katılım belgeleri takdim edildi.
Necati ve Saykolar ile yerel sanatçıların sahne aldığı festivalin son gününde teşekkür mesajı yayınlayan Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz; “Belediyemiz tarafından düzenlenen 16. Uluslararası Kültür ve Muz Festivali’nin son gününde Necati ve Saykolar ile yerel sanatçılarımızın konserlerini kent protokolümüz, siyasi partilerin ilçe başkanlıkları, belediye meclis üyelerimiz, kurum ve kuruluşlarımızın temsilcileri, mahalle muhtarlarımız ve vatandaşlarımızın katılımı ile gerçekleştirdik.
3 gün boyunca gerçekleştirilen etkinliklerde sahne alan sanatçılarımıza, bizleri yalnız bırakmayan kent protokolümüze ve festival programı boyunca alanı dolduran değerli misafirlerimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum.
Biz birlikte çok güzeliz Anamur” dedi.

İlgili Yazılar